Lieve allemaal,

Na ’n nachtje goed slapen (van de wijn denk ik) en ’n relaxte zondag even de tijd nemen om over gisteren onze complimenten op ’t net te deponeren.

Wat was ’t weer gezellig!! “t begon al bij Bea toen we binnenkwamen, “t leek wel ’n tearoom zo mooi was ’t allemaal uitgestald, we durfden er amper aan te beginnen wat we uiteindelijk toch maar hebben gedaan want “veel te lekker om te laten staan”!

Het terras was gezellig met de schitterende tuin, waar we niet in konden vanwege de afsperring voor de hond, die van ’n tuin met vijver eentje met 3 vijvers had gemaakt. Gelukkig was alles weer gerepareerd en konden we dus onder het genot van koffie met zalig gebak , van al ’t moois en lekkers genieten.Het was gezellig , zo erg zelfs dat we de tijd bijna waren vergeten om aan de stadswandeling te beginnen. Maar Bea en Dorine hielpen ons herinneren en dus” taaiden we aon ’t stappen!”

 

Met ’n lekker zonneke aan de lucht, ging ’t richting stad onderwijl de interessante verhalen beluisterend over het sportpark , waarvan ik dacht dat het in “Amsterdamse school stijl “was gebouwd maar werd beleerd door de beide dames,de tank op de Poolse weg ’n Duitse tank is en niet zoals ik altijd dacht ’n Poolse tank, wel door de Polen aan Breda geschonken.

Verder naar de Chasse kazerne ’n schitterend gebouw wat nu in gebruik is als stadsarchief en Museum, verder over het Nonnenveld via de Halsstraat naar de Nieuwstraat waar we menig keer ’n bakske hebben gedronken bij onze Jan en Ton.

Over de markt naar ’t Kasteelplein met de KMA en via het Valkenberg naar ’t Begijnhof maar omdat de mieselregen overging in echte regen ,in snelle pas naar de Bosschstraat waar heel veel herinneringen naar boven kwamen en nog heel veel oude panden te herkennen waren behalve nr 148!
Overigens ook nooit geweten dat Smits van Waesberge de grondlegger was van de 3 Hoefijzers. Naar de Kloosterlaan , via ’t poortje van Leeman waar we vast moesten stellen dat Leeman wel in ’n heeeel klein pandje had gezeten maar ’t ijs wel erg lekker was toen, verder naar de Pasbaan. Ons Ireen kon toch nog ff binnenkijken want de nieuwe antikraakbewoners wilden net naar buiten gaan en waren zo aardig, na uitleg van ons Ireen ,om haar nog ’n “snelle blik” te laten nemen.
Aan de toestand van ’t huis te oordelen heeft de gemeente de Fam. Vaes daar ook altijd antikraak laten wonen alleen tegen hogere huur!
Eigenlijk ’n schande, voor ons was ’t leuk om ’t huis nog te zien in OUDE staat, maar voor hun was er voor deze tijd toch maar bar weinig comfort aanwezig. Bea en Dorine hardstikke leuk gedaan onze dank hiervoor!

 

Toen op naar de bowling waar de rest van de Fam intussen ook was gearriveerd en lustten we intussen ook wel wat te drinken want van zo’n stadstour krijg je best wel dorst. Helaas was Marcel van ons Ria ziek en enkele andere neven en nichten op vakantie of aan ’t werk, maar we hopen dat ze er volgend jaar weer bij kunnen zijn.

Iedereen ’n paar schoenen gezocht en aan het Bowlen maar, Bart sloeg alle records ondanks zijn bewering dat hij al heel lang niet meer gebowld had ! Volgens mij is hij stiekem al weken aan ’t oefenen geweest.

‘n uurtje bowlen vliegt voorbij , zeker als je met zo’n gezellige club bent , dus werd het tijd om in richting Molenschot te verkassen waar we met z’n allen na ff gezellig in het café geborreld te hebben , ons glas meenamen om in het restaurant verder te borrelen onder het genot van een zeer goed verzorgde tafel en heerlijk eten!

Al met al weer ’n dag om met plezier op terug te kijken en waar ze daarboven gegarandeerd van hebben meegenoten , gezien ’t feit dat we weer prachtig weer hadden en ’t vandaag flink heeft geregend hebben ze ’n flinke vinger in de pap daar in de hemel!, daar ben ik van overtuigd.

Ons Ria alle lof dat ze ’t allemaal zo perfekt heeft geregeld , met goede hulp van nog ’n paar, maar toch ’t hoofddeel zelf heeft moeten doen.

We kijken nu al uit naar wat we volgend jaar aan verrassingen mogen beleven, het word spannend maar dat is ook ’t leuke eraan.

Jan en Ien we zijn nu al heel nieuwsgierig wat voor gezelligs jullie voor ons in petto hebben.

We zien elkaar weer bij Max of onze Jan z’n verjaardag , kunnen we ook weer ff napraten over deze dag, iedereen bedankt en tot ziens op een van de verjaardagen!

De foto’s die Gerd gemaakt heeft stop ik in de bijlage dan kan onze Jan ze erbij zetten op de familie website.

Groetjes , Gerd en Janny

-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

HALLO ALLEMAAL

VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK.

Omdat onze Guus zich, om reden die we allemaal kennen, niet met de hele programmering van deze dag kon en kan bezig houden, heb ik wat onderdelen van het programma gedelegeerd.

(Wat ’n zin!)

Samen met ons Janny en Ireen hebben we ’n paar mogelijkheden bekeken en uitgeprobeerd.

Omdat we ook ’n stadswandeling willen maken, hebben we Bea gevraagd om die te organiseren. Ze heeft zoiets al meer gedaan en weet dus hoe dat moet. Samen met Dorine hebben zij ’n plan gemaakt.

Het programma voor deze dag hebben we dit jaar dus met z’n 5en in elkaar gezet.

Meiden, Bedankt!

Vandaar de spreuk bovenaan deze brief!

 

Het PROGRAMMA ziet er als volgt uit:

Tussen 1 uur en half 2 samenkomen bij Bea in de Olympiastraat. (Dit i.v.m. het parkeren, dat is hier gratis)

Bij Bea beginnen we met koffie en gebak.

Dan beginnen we aan de stadswandeling, geleid door Bea en Dorine, deze eindigt bij de Bowling aan het Chasseveld, waar we met z’n allen gaan

Bowlen van 4 tot 5uur.

Dan lopen we terug naar de Olympiastraat om de auto’s op te halen en rijden we in colonne naar Restaurant De Drie Linden aan de Broekstraat in Molenschot waar we rond 6uur worden verwacht voor ’n borrel voor we gaan eten.

Na het eten kunnen we daar nog napraten zolang we er zin in hebben.

Dan willen we graag nog wat weten van jullie:

Wie gaat er de hele dag mee en wie maar ’n gedeelte?

Zowel voor het Bowlen als voor het eten moet ik het aantal personen door geven vòòr 17 Aug.

Als er voor iemand ’n speciaal dieet moet zijn, dan ook graag zo spoedig mogelijk aan mij doorgeven.

Het Menu wordt op schalen aan tafel geserveerd, zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij of zij op zijn bord wil scheppen. Er is genoeg voor iedereen, lege schalen worden direct bij gevuld.

In overleg met de Kok is het volgende MENU samengesteld:

  • Heldere Brabantse Groentesoep of Heldere goed gevulde Kippensoep
  • Varkenshaas omwikkeld met spek en heerlijk zacht gestoofd sucadevlees OF een Vissymfonie van diverse sorten zeebanket, o.a. victoriabaars en zalm mosselen
  • Diverse soorten verse groenten, aardappelen, rauwkostsalade, appelmoes en mayonaise
  • 2 soorten sauzen voor vlees en vis
  • Roomijs met/of verse vruchten en slagroom

Diegene die MOSSELEN willen eten, graag even door geven aan mij, per mail of telefoon

Mosselen moeten apart in gekocht worden, n.l.

Voor de kleintjes wordt een speciaal KINDER-VERRASSINGSMENU geserveerd.

WILLEN JULLIE SVP ZO SNEL MOGELIJK, MAAR IN IEDER GEVAL VÒÒR 15 AUGUSTUS DOORGEVEN, WIE GAAT DE HELE DAG MEE EN WIE VANAF 4UUR!!

Ik zal best iets vergeten zijn te melden, maar daar kom ik dan vanzelf achter.

Wij hebben er zin in.

Ik heb alvast ’n berichtje naar boven gestuurd of ze voor goed weer kunnen zorgen, dus dat komt wel goed.