Een inzending van ons Janny

’n goeie Zondag met z’n allen,

’t zonneke komt hier langzaam tussen de wolken door en het lijkt net zo’n Mooie Zonnige dag te worden als gisteren, hierboven hebben ze zeker weer met ons genoten en voor goei weer en een mooie dag gezorgd , want dat was het!!

Jammer dat niet iedereen er bij kon zijn, soms zijn er omstandigheden die je niet kunt vermijden of verplaatsen, maar hopelijk zijn we er volgend jaar dan weer allemaal.

Traditie getrouw kwamen we “n bietje te laöt” bij Fort Altena aan, en dat terwijl wij niet zelf maar met Evelyne en Daniël mee reden,!

Maar traditie’s zijn er om in ere te worden gehouden dus gaat deze gewoon door naar de volgende generatie.

Bij het fort eerst maar ’n lekker bakske mee peperkoek ,waar we goed wakker van werden, inmiddels groepen gevormd met de jeugd voor “extreme sports”

en “d’ouw” voor een rondleiding door het fort, en het spektakel kon beginnen.

Het was interessant , je hoort zo het teen en tander over de functie van zo’n fort en dat geeft meer inzicht hoe het daar voor de soldaten moet zijn geweest in de 1e en 2e wereldoorlog, niet makkelijk in ieder geval , de ruimte is toch enigzins beperkt !

Je had wel een prachtig uitzicht over het Brabantse land, misschien vergoedde dat wat in die tijden, nu loopt er midden door het fort een autoweg.

De vrijwillige medewerkers,allemaal erg vriendelijke en gastvrije mensen, doen er van alles aan om fortaltena. te promoten, zulk erfgoed moet natuurlijk ook bewaard blijven.

Na de rondleiding kregen we een waterproeverij, er zijn verschrikkelijk veel soorten water, 5 ervan mochten we proeven en de verschillen waren dan ook overduidelijk, 3 ervan waren ronduit vies.Gelukkig kregen we daarna 3 sapjes te proeven die een andere kleur hadden gekregen dan het fruit waarvan ze gemaakt waren, best wel moeilijk om dan te herkennen wat het is, kleur speelt een duidelijke rol bij de smaak van eten en drinken , maar dat wisten we al.

Inmiddels was de jeugd ook terug van hun kanotocht en wonder boven wonder was iedereen redelijk droog gebleven, terwijl er tijdens het kanoën verwoede pogingen ondernomen werden om balonnen kapot te prikken,en touw(kano)te trekken waarbij je verwacht dat de een of ander ondersteboven gaat. Het was in ieder geval een succes. Na een borreltje en ff bijkletsen ging het richting Terheijden waar we bij www.onsthuis.nl werden verwacht voor (weer een neutje) en een BBQ.

Het zag er allemaal heerlijk uit en zo smaakte het ook , volgens mij was er niks meer over dus zoals ons Ma altijd zei na een goei maol, “ge zal gin záánd mir afgaon” , was hier wel van toepassing.

Guus(je) en Marc en Caroline en Wendy natuurlijk ook , het is jullie zéééér goed gelukt om het iedereen naar de zin te maken. Bedankt voor jullie werk en energie wat je erin gestopt hebt, met SUCCES!

 

Laura en Evelyne hebben het initiatief genomen om volgend jaar de Familiedag te organiseren , het al bekendgemaakte programma, in de zin van ons (O)Ma die het zeker leuk zou vinden, (vooral haken en punniken) zal voor veel gelach en hilariteit zorgen denk ik, we laten ons verrassen, het wordt vast fantastisch!:-)

We zijn ook erg benieuwd naar de foto’s, die van ons heb ik ook nog niet gezien, we zullen ze zo snel mogelijk opsturen naar onze Jan, maar Gerd zit nou ff naar de formule 1 te kijken en ik weet niet hoe ik ze op de computer moet zetten.

 

Lieve familie, ik hoop dat we nog heel vaak “onze familiedag” kunnen vieren.

Het was weer een genoegen om iedereen weer eens bij elkaar te zien, te genieten van de achterkleinkinderen die al net zo goed met mekaar om kunnen als wij. Leven en laten leven en respect voor mekaar zullen ze daarboven vast waarderen,net als wij ook.

Allemaal nog een fijne Zondag ,

liefs en groetjes,ook namens Gerd.

Janny

 

Beste familie,

Hier dan het programma voor de familiedag op zaterdag 29 augustus 2009

We verwachten jullie omstreeks 13:30 uur op de locatie van het voormalige defensie terrein;

Fort Altena, Tol 8a, 4251PX Werkendam

Hier worden we ontvangen met een kop koffie/thee met een lokale specialiteit door de Kwartiermeesters.

KLIK hier om de routebeschrijving te lezen.

Om 14:00 uur starten we met de activiteiten.

De groep die voor “zitten en genieten” heeft gekozen gaan met een gids een rondleiding doen op het Fort en als sluitstuk nog naar de waterproeverij.

De groep die gekozen heeft voor “extreme sports” gaan met Canadese kano’s het water op en zullen gaande weg wat spel elementen doen. Voor de kinderen zijn er reddingsvesten geregeld. Het is verstandig om hiervoor oude kleding aan te doen die nat mag worden. Na afloop van de activiteit is er mogelijkheid om wat op te frissen en om te kleden.

Mocht er door slechte weersomstandigheden niet gekanood worden zullen we ons bij de groep van de rondleiding aansluiten.

We zullen omstreeks 16:00 uur weer tezamen komen en nog wat drinken.

Om 16:30 uur gaan we gezamenlijk naar

Café Ons Thuis, Bredaseweg 20, 4844 CL Terheijden

Zie ook: http://www.cafeonsthuis.nl/cafe/bbq.html

Om 17:00 uur zullen we gaan beginnen met de BBQ, de dag zal afgesloten worden om 22:00 uur

Nu dat het programma gekend is, willen wij jullie een laatste mogelijkheid geven om als nog van programma te switchen. Kunnen jullie dit ons zo snel als mogelijk laten weten zodat wij de nodige regelingen kunnen treffen. Geen antwoord voor 19 juli betekent geen wijzigingen in keuze!

Volwassenen 55,- euro, kinderen tot 11 jaar 27,50 euro.

De betaling voor deze dag mag gestort worden op Rabo rekeningnummer 129541354, t.n.v G. van Gool, o.v.v. ” Familiedag 2009 “.

 

Groetjes,

Guus en Marc (Caroline en Wendy)

 

Een aantal van jullie gaf het al aan: ” Wanneer horen we iets over de familiedag 2008?”. Wel, we hebben goed nieuws: vandaag! Lees dus snel verder!

Wanneer

De datum zal geen verrassing zijn: de familiedag 2008 vindt plaats op zaterdag 30 augustus. We hebben al een kaartje ‘naar boven’ gestuurd met het verzoek om mooi weer.

Hoe laat?

De laatste jaren is gebleken dat een ochtendprogramma niet voor iedereen haalbaar is. Daarom starten we om 14 uur.

Waar?

‘Ja, ja, ja, ja’, denk je nu vast, ‘Dit wist ik allemaal allang. Kom nu maar op met datgene waar het echt om draait: Wat gaan we doen?’ Maar voordat we antwoord geven, vragen we je om even met ons mee te denken. Wat vind je het allerallerleukste aan je verjaardag, je trouwdag of een ander evenement waar je naar uit kijkt? Juist, het feit dat je niet alles weet. Iedereen wil in zijn hart graag op een plezierige manier worden verrast. Die plezierige kriebel in zijn of haar buik ervaren. Welnu, dat komt goed uit! Want wij hebben een verrassing voor jullie georganiseerd. En daarom vertellen we niets. Niets over de inhoud. Alleen over het moment waarop we je verwachten: op zaterdag 30 augustus om 14 uur op de Gedempte Haven in Waalwijk. We zijn niet gevoelig voor smeekbedes noch bedreigingen. En ook niet voor aanzienlijke afkoopsommen (hoewel …bedragen boven de € 2.500 worden serieus in overweging genomen)

Zonder gekheid: geniet van de voorpret tot 30 augustus. En laat je verrassen. We bieden een interactief programma voor iedereen, dus voor jong en voor iets ouder dan jong. Je mag overal, maar hoeft nergens aan mee te doen tegen je zin. Er zijn pauze- en ‘ik doe even niet mee, maar kijk enthousiast toe’-momenten in overvloed. En er is standaard een EHBO-team (grapje!) en een bezemwagen beschikbaar. Dus zelfs als je aansluit en daar even later op terugkomt, is aan alles gedacht. De finale is het toefje slagroom op de pudding. Kortom, hier wil je bij zijn, dit wil je meemaken!

Wat willen wij graag weten?

Fysiek hoef je dus nergens bang voor te zijn. Maar we willen wel graag weten of je iets echt niet lust of echt niet mag. Heb je bijvoorbeeld een glutenvrij dieet? Laat het ons dan even weten. Dan zorgen wij ervoor dat ook jij een zorgeloze dag beleeft. Beloofd!

Financiële bijdrage

We hebben een mooie deal kunnen sluiten. Dus de bijdrage aan de familiedag 2008 bedraagt slechts 45 euro. Ga je mee? We horen het graag via een reply op dit bericht. En door 45 euro per deelnemer over te maken op rekeningnummer 126199957 op naam van DJWM Snel-van Gool en JB Snel te Breda onder vermelding van ‘familiedag 2008’. Ook als je door omstandigheden pas later kunt aansluiten, horen we dit graag. Let op: verzamelpunt is en blijft Gedempte Haven in Waalwijk, dus bespaar je dat soort sneaky pogingen om toch meer informatie te achterhalen!

Bedankt! En tot 30 augustus (of eerder natuurlijk)

Groetjes

Ralph en Dorine (en Claudia en Bart)